Logistiikan toimihenkilöt
Blogi

Blogi

 

Hei me valvotaan!

Edunvalvontavaliokunta, tuttavallisemmin EVVK oli tässä muutama viikko sitten seminarisoimassa tuolla Tartossa ja maalailemassa tulevaisuudennäkymiä logistisen maailman osalta. Kuulin kollegoiltani töissä, että siellä ainoastaan oltiin kuluttelemassa jäsenten maksamia rahoja ja viettämässä lystiä, mutta oliko se sitä vai mitä se oli? Toki illalla hieman istuttiin alas ja syötiinkin hyvin parin oluen kanssa, mutta se ei ollut suinkaan reissumme päätavoite. Mutta mikä se sitten oli?

Perjantaina kun lähdettiin kohti Tartoa viidentoista hengen voimin, oli odottava fiilis, vaikka porukka olikin jo monelta kokoukselta tuttu tiimi. Kun päivä kääntyi jo iltaan ja olimme ehtineet hieman pohtia toimintaamme menneellä neuvottelukierroksella, saavuimme Tartoon hotelliimme. Iltaohjelmassamme olikin enää kevyttä keskustelua tärkeistä aiheista ja illallinen sekä näiden myötä valmistauduimme lauantain työntäyteiseen päivään.

Lauantai koitti nopeasti ja suuntasimme ani varhain kokoustilaamme käymään läpi tulevaisuuttamme logistiikan parissa. Niin sitä vaan alettiin työstää jo tulevaa liittokierrosta ja työnjakoa sinne kun saatiin keskusteltua ensin mennyt kierros pakettiin. Kiivas elämänrytmi kuvastuu monella työpaikalla ja mahdollisen tulevan kierroksen aikaisia tavoitteita on vaikea vielä hahmottaa, lisäksi meidän tulee valmistautua neljän vuoden päästä jatkuvasti muuttuvaan työmaailmaankin.

Lisäksi työryhmiä jaettiin, joissa perehdytään erilaisiin asiakohtiin huomattavasti syvällisemmin tuottaen spesifimpää asiantuntijuutta ja kokemusta mitä meillä on löytynyt mahtavasti nyt tuoreemmasta uudelleenkasvavasta sukupolvesta. Esitimme nöyrästi kiitoksemme väistyville osaajillemme, joilta olemme saaneet jo parin vuoden ajan paljon hiljaista kokemusta ja tietoa asioista sekä neuvottelutaktiikoista. Haluankin vielä mainita kiitokset väistyville ryhmäläisille tässä kirjallisessa muodossa siitä suunnattomasta kokemuksesta ja näkemyksestä mikä teillä on ja mikä meille on siirtynyt käyttöömme. Onneksi saamme edelleen jatkossakin käyttää asiantuntemustanne elämässä ja neuvotteluissa tarvittaessa.

Pitkän päivän osana oli muutaman tunnin kaupunkikierros halukkaille ja kuulemani mukaan nähtävää riitti sekä joidenkin tuliaisreputkin tuli täytettyä. Itsehän menin ruoan päälle lataamaan akkuja nukkuen sikeästi ennen iltapäivän kokoustamista.

Kovan päivän kokoustamisen päätteeksi ja pienen ehostautumistauon jälkeen suuntasimme paikalliselle "pubi-illalliselle". Ruoka oli uskomattoman hyvää ja sitä riitti varmaan jokaiselle. Kaikki päivän rasitus näkyi porukassa jo tuossavaiheessa väsymyksenä ja sunnuntain reissupäivä ajatuksena takaraivossa, joten uni maistui hyvissä ajoin ja syvästi.

Sunnuntain kotimatka menikin rauhallisesti ja odottavalla sekä henkeä nostavalla fiiliksellä siitä, että uusi neuvottelukierros on jo polkastu asiantuntevalla sekä yhtenäisellä porukalla käyntiin. Tämä onkin hyvä kaikkien alalla työskentelevien muistaa, että tätä tulevaakaan neuvottelukierrosta ei ytk neuvottele, vaan ainoastaan me - oman alamme asiantuntijat. Suurella sydämellä kaikkien yhteiseksi hyväksi, ainoastaan yhdessä olemme riittävästi!

Jäseneksi vaan, mikäli et jo ole ja haasta työpaikkasi luottamusmies tai Erton asiantuntija ja selvitä miksi logistiikka on paras alallamme.

 


Peruskallio 21.11.2017
------------------------------------------------------------------------------------------------------

JA TAAS KEVÄT SAI

 

Tuttuun tapaan Logistiikan Toimihenkilöt ent. KHT kokoontui perheenjäsenineen Tikkurilan Heurekaan. Meitä oli mukavaa päivää viettämässä 165 osallistujaa lähes vauvasta vaariin.

Muistin virkistämiseksi Log- Toimihenkilöt kuuluu Erityisalojen Toimihenkilöliittoon ERTOon ent. YTL ja se vuorostaan on osa keskusjärjestöä STTK ent. TVK ja STTK.

Järjestömme puheenjohtaja Marko Nurmi totesi avauspuheenvuorossaan mm että saimme hyvän TES-sopimuksen aikaiseksi vaikka emme olleet mukana ns. KIKY-sopimuksessa.

Hän myös kertoi että järjestömme 40-vuotista taivalta juhlitaan syyskokouksen yhteydessä 18.-19.11.2017 mm. Tallinnan risteilyllä.

Sloganimme ’YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN’

 

Tämän jälkeen Avecit ja lapset pääsivät tutustumaan tekniikan ja eläinmaailman ihmeisiin.

Me jäsenet jäimme vielä 52 henkilön voimalla kevätkokoustamaan sääntömääräiset asiat järjestykseen.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin pitkäaikainen jäsen ja aktiivi Pekka Juvonen.

Valittiin myös muut toimihenkilöt. Esimerkiksi kolme ääntenlaskijaa. Tosin heidän palvelujaan ei tässä kokouksessa tarvittu.

Vuoden 2016 tilinpäätös hyväksyttiin ja todettiin järjestön taloudellisen tilanteen olevan suhteellisen hyvä.

Lisäksi hehkutettiin että ns ’ vuoden makein kahvitapahtumassa’ oli osanottajia ollut koko maassa yli tuhat alan ammattilaista.

Mökkivastaava Anne Kivelä mainosti meidän Hinkuhimoksen mökin loppuvuoden vapaita viikkoja.

Hyväksyttiin myös toimintakertomus vuodelta 2016. Sen mukaan erilaista toimintaa on ollut kiitettävästi.

  

Lopuksi vietimme mukavan lauantaipäivan Heurekan ihmeiden parissa.

Ja sääkin oli lähes helteinen ensimmäistä kertaa kuluvana keväänä.

 

J.T.Halme

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Tori-Kirpputori-Nettikirpputori, Tori?

Paljon puhutaan nykypäivänä internetin ihmeellisestä maailmasta, miten nykyään ei pysty juuri mitään tekemään jos nettiyhteys sattuu pätkimään; saunaa ei saa päälle, jääkaappi ei hälytä sulamisesta. Miten tehdä jos joku haluaa ottaa sähköpostilla yhteyttä, entä mistä näen illan tv-ohjelmat.

 

Kehitys kehittyy.

Muistan kun oman mummuni kanssa kävimme joka lauantai torilla hakemassa viikon perunat, samalla tuli kierreltyä katselemassa toripöytien tarjontaa.

Olin tuolloin niin nuori, etten muista muuta kuin lukuisat myyjät täysine pöytineen, perinteiset arpamyyjät ja ne mielenkiintoiset tavarat mihin ei saanut koskea. Tuolloin oli harvinaisuus jos jollain oli jotain uutta myytävänä, suurin osa tavaroista oli käytettyjä omalta perheeltä käyttämättä jääneitä esineitä tai myyjän itsensä tekemiä käsitöitä.

Tapahtumana torilla käynti oli varma keino tavata tuttuja ja viettää aikaa ulkosalla.

Toripäivän päätti limu ja munkki torikahvilassa, tämä oli parasta.

 

Myöhemmin, sain itsekin ensimmäiset tienestit myymällä isäni tekemiä saunavihtoja.

Tätä päivää valmisteltiin kuulkaas huolella, olin varannut muovipussillisen Aku Ankkoja mukaan, jotta toripäivä istuttuna yhdessä paikassa sujuisi mukavasti. Mummun tekemillä eväillä olisi ruokkinut koko torikansan ja varavaatetta oli vaikka talvi olisi yllättänyt kesken kesäkuun.

Loppupeleissä vihdat tai vastat menivät kuin kuumille kiville, olihan tuo selvä – kuusi vuotias poika torilla pitämässä omaa kojua, kyllä tämä sellainen myyntivaltti on, että vihdat pois.

 

Torit jäivät pikkuhiljaa historiaan, nykyajan torilta löytyy enää uusien tuotteiden myyjiä, käytettyjä tavaroita korkeintaan torin roskiksesta. Vanhoista ajoista jäljellä on enää perunanmyyjät ja eri järjestöjen arvat.

Tuttujakaan ei toreilla enää tapaa, koska ihmiset ovat siirtyneet (euro-,femma-,jätti-,ale-,säästö-super-) megakirpputoreille, noihin jättimäisiin halleihin joista teollisuuskoneet on romutettu ja tilalle on saatu vanerisia toripöytiä horisonttiin asti.

n. 30 eurolla saat viikoksi viedä ylimääräiset tavarasi kirpputorin myytäväksi, viikon lopulla huomaat, että olet saanut palkkioksi myynnistä 10 euroa, osa tavaroistasi on hävinnyt ja ne kaikkein ”turhimmat” joutuu viemään takaisin kotiin. Mutta oletpahan saanut viettää aikasi poissa ihmisten ilmoilta.

 

Nykyajan villitys onkin sitten ollut erilaiset netissä toimivat kirpputorit, on neppistä ja näppistä, pääsääntöisesti Facebookin kautta pyöritettävät kirpputorit kasvavat ja laajenevat pienimpiinkin taajamiin, innokkaat ylläpitäjät laativat sivustolle säännöt ja kauppa alkaa käydä.

Arvokasta aikaa säästyy kun ei tarvitse enään poistua kodista lainkaan, kaupatkin voi sopia kotiovelle, siitä ovenraosta mahtuu merkkifarkut käytävään ja vitonen huoneistoon, tämän säästetyn ajan ja saadut rahat voikin sitten käyttää muiden nettikirpputorien selailuun. Mutta muista, että sääntöjä ei pidä rikkoman, muuten sinut voidaan tiputtaa ryhmästä, etkä enää pääse osalliseksi tästä nykyajan huumasta; ainakaan tällä kirpputorilla.

 

Selvähän on, että kaupankäynti kuuluu ihmisen perustarpeisiin, ja järkeväähän tämä on; pahimmillaan pieneksi jääneen vauvan potkuhaalarin saa myytyä eteenpäin puoleen hintaan, tässä hyötyy sekä ostaja, että myyjä.

 

Uusimpana hienoutena bongasin lehdestä takakonttikirpputorin, tässä ajatuksena on kokoontua sovittuna ajankohtana esimerkiksi jonkin kaupan parkkipaikalle ja eikun takaluukku auki ja kauppa käy jälleen, ihmiset tapaavat toisiaan ja kenties samalla törmää tuttuihin?

Olemmeko palaamassa ajassa taaksepäin, kehitystä vastaan?

 

Jos olemme niin iso peukku sille!

 

Väinö Kisko  4.4.2017
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Äitiyslomalta paluu työelämään.
 

Milloin palaan töihin? Milloin äitiysraha loppuu? Mitä jos en halua aloittaa täysviikkoisesti töitä kun lapsi on vielä niin pieni? Saanko jatkettu äippälomaa käyttämättömillä lomillani?

 

Nämä olivat peruskysymyksiä, joita kävin läpi päässäni syksyllä. Olin jo aiemmin mietiskellyt mikä olisi hyvä ajan kohta töihin paluulle.

En aikonut jäädä kotiin niin, että olisin jäänyt kodinhoidontuelle vaan olimme jo yhdessä päättäneet, että tulisin palaamaan työelämään pian äitiysvapaiden loppumisen jälkeen.

 

Nämä ovat tärkeitä asioita, joiden päätökset on hyvä tehdä hyvissä ajoin. Siinä on asioita, joita tulee ottaa huomioon. Asia joita en itse tiennyt oli esim. se että äitiysvapaiden aikana lomat kertyvät normaalisti. Jäin äitiysvapaille helmikuussa 2015. Minulla jäi kesälomani käyttämättä. Tämä oli siis hyvä tapa pidentää töiden alkua.

Äippä lomani loppui virallisesti vuoden vaihteessa 2015. Palasin töihin 8.2 eli pidin 2015 kesälomat ja 2016 talviloma viikot vuoden alussa. Siinä kohtaa tyttömme olikin jo 10 kuukautinen ja minulla oli varmempi olo palata töihin ja laittaa hänet hoitoon.

Olin jo kuullut ystäviltäni, että olisi mahdollista aloittaa työt niin, että tekee lyhennettyä viikkoa/päivää. Tämä oli mahtavaa, saisin rauhallisen laskun vuoden jälkeen työelämään ja tyttö voisi olla kotona minun kanssani yhden ylimääräisen päivän viikossa. Tässä olisi myös mahdollisuus hakea joustavaa hoitorahaa tukemaan tätä lyhennettyä viikkoa. Jokainen vanhempi tietää, että se lisä euro on tärkeä.

 

Monien päätöksien kautta kun olin saanut nämä asiat selville, oli aika lähteä sopimaan työpaikan kanssa paluuta sekä hakemaan lapselle hoitopaikkaa. Hoitopaikka olisi haettava vähintään 4kk ennen hoidon tarvetta, näin kunnalla on velvoite tarjota hoitopaikkaa toivomalle ajan kohdalle.

Onneksemme asumme alueella, jossa on monta perhepäivähoitajaa.

Meillä kävi hyvä tuuri ja saimme perhepäivähoito paikan aivan kotimme läheisyydestä.

Sain hyvin sovittua työnantajani kanssa sopivan päivän, jolloin olisin kotona. Tein hakemuksen joustavasta hoitorahasta. Hoito raha myönnettiin.

Asiat olivat kohdallaan ja voisin aloittaa työt. Miten kaikki lähtisi toimimaan? Miten sopeudun jälleen aikuisten maailmaan oltuani vuoden pienen lapsen kanssa?

Miten äiti ja isä pärjäisi kun lapsi pitää viedä hoitoon? Nämä olivat niitä kysymyksiä joita kävi mielessäni läpi.

Paikat joista saat tietoa:

- oman kunnan sivuilta. Kunnissa on eroavaisuuksia siitä miten päivähoito järjestyy. Kannattaa olla ajoissa liikenteessä. 

-kelan sivuilta löydät neuvot ja lomakkeet miten pystyt hakea joustavaa hoitorahaa

 

Paljon tietoa saa googlettamalla ja myös kysymällä neuvolasta tai muilta äideiltä.

 

Säde Sallinen 6.3.2017 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Etusivu  |  Yhdistys  |  Jäsenyys  |  Edunvalvonta  |  Toiminta  |  Mökki  |  Ota yhteyttä  |  40 vuotta   |  Sivukartta
 
Logistiikan toimihenkilöt

Logistiikan toimihenkilöt ry
Asemamiehenkatu 4
00520 Helsinki

puh 09 613 231
fax 09 6132 3202

ilmoitukset ja palaute osoitteeseen
logistiikan.toimihenkilot(at)erto.fi

Logistiikantoimihenkilöt Instagramissa

Erto