Logistiikan toimihenkilöt
2010-luku
2010-luku
2010-luku
2010-luku
2010-luku
2010-luku
2010-luku

2010-luku

 

KUKA HUOLEHTII TEISTÄ?

Koko maailmaa koskettava digitaalinen vallankumous jatkui ja jatkuu edelleen voimakkaasti. Vuonna 2012 yli kolmasosa maailman väestöstä käytti internettiä. Kännykät yleistyivät. Ennen kalliit älypuhelimet halpenivat.

Vuosi 2010 oli kuljetus- ja huolinta-alalla hivenen nousujohteinen rankan laskukauden jälkeen. Yt-neuvotteluja käytiin yhä, mutta huomattavasti aiempaa vuotta vähemmän. Samana vuonna neuvottelut työehtosopimusten uudistamiseksi aloitettiin ja myös saatiin päätökseen.

 

Työtehtävät muuttuvat kun välineet kehittyvät

Henkilöliikenteen puolella varsinkin taksiliikenteessä oli eletty hiljaisia vuosia asiakasmäärissä. Henkilöliikennekenttään on saatu uusia sovelluksia tilausjärjestelmiin. Koko taksialan suurimmat muutokset ovat vasta tulossa nykyisen hallituksen liikennekaarihankkeen myötä.

 

Työtehtävät koko alalla muuttuvat, kun välineet kehittyvät. Osa toiminnoista jää pois ja uusia tulee tilalle. Tekninen kehitys on tuonut omat muutoksensa ja tuo niitä edelleen. Nykyään tavaran liikkumista pystyy seuraamaan reaaliaikaisesti.

Liitto on aina pyrkinyt olemaan helposti tavoitettava ja apua tarjoava. Toimintatavat ilmentävät aina omaa aikaansa, toimintatapojen pitää elää omassa hetkessään, eli mennä ja kehittyä eteenpäin. Sähköisen viestinnän kehittymisen myötä jäsenistö pääsee entistä paremmin osalliseksi kaikkea. Jäsenien mielipidettä kysytään ja kuunnellaan.

 

Kuka huolehtii teistä?

Teknologian kehityksen myötä on tullut uusia tapoja myös esimerkiksi tiedottamiseen ja kokousten pitoon. Toimintatavat ja kulttuurit muotoutuvat ajan hengen mukaan. Nykyään kaikki voivat olla esimerkiksi puoluepolitiikassa mukana.

 

Yhdistyksen pitkäaikainen kunniapuheenjohtaja Tuula Nieminen on ylpeä omistaan. Hän on tyytyväinen, että aina on löytynyt jatkajia toiminnalle, eikä se ole jäänyt pelkästään eläkeikäisten varaan, kuten jossakin vaiheessa pelättiin. Nieminen kehottaa yhdistystä pitämään jatkossakin yllä kaikkia mahdollisia yhteyksiä kenttään ympäri Suomea. ”Pitäkää lippu korkealla ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen”, hän toivottaa.

Eila Hokkanen on toiminut yhdistyksen hallituksessa vuosina 1997-2007. ” Mieleeni muistuu, mitä KHT:n kirjaimet edustivat: Kuka Huolehtii Teistä? Tätä sanomaa kannattaa vieläkin käyttää ja kysyä vastausta. Työehdoista huolehtii liitto ja oma yhdistys, joka on fiksusti uudistanut nimensä tähän päivään sopivaksi Logistiikan Toimihenkilöt ry:ksi. Yhdessä nimessä yhdistyy kuljetus- ja huolinta-ala.”

 

Takaisin

 
Etusivu  |  Yhdistys  |  Jäsenyys  |  Edunvalvonta  |  Toiminta  |  Mökki  |  Ota yhteyttä  |  40 vuotta   |  Sivukartta
 
Logistiikan toimihenkilöt

Logistiikan toimihenkilöt ry
Asemamiehenkatu 4
00520 Helsinki

puh 09 613 231
fax 09 6132 3202

ilmoitukset ja palaute osoitteeseen
logistiikan.toimihenkilot(at)erto.fi

Logistiikantoimihenkilöt Instagramissa

Erto