Logistiikan toimihenkilöt
80-luku
80-luku
80-luku
80-luku
80-luku
80-luku
80-luku
80-luku
80-luku
80-luku
80-luku
80-luku

1980-luku

 

POHJA SEURAAVALLE VUOSIKYMMENILLE SYNTYY


Idän ja lännen välinen asevarustelu purettiin ja kylmä sota päättyi. Tietokoneet ja muut elektroniset laitteet alkoivat yleistymään läntisessä maailmassa. Neuvostoliiton hajoaminen alkoi ja poliittiset muurit murtuivat. Kehitysmaat ajautuivat velkakriisiin. Irakin ja Iranin pitkään jatkunut kahakointi äityi täysmittaiseksi sodaksi.

Suomessa elettiin nousukautta. Suomen pankki vapautti luoton hakemisen 1986 ja tämä johti laajamittaiseen yrityksien lainanhakuun ulkomailta.

 

Nousukausi näkyi myös logistiikka-alalla. 1980-luvun loppupuoli oli todella vilkasta aikaa ennen lamaa. Kuljetusmäärät olivat suuria. Mutta samalla kotimaan kuljetusten kilpailutilanne kuumeni liikaa. Alennukset olivat todella mittavia jako-noudoista sekä runkorahdista ja siitä ei sitten laman puskiessa päälle 1990-luvun taitteessa hyvää seurannut.

 

Paikallistoimikunnat syntyvät

KHT:ssä puhalsivat muutosten tuulet. Pitkien välimatkojen vuoksi useille alueille syntyi tarvetta perustaa pienempiä yhteenliittymiä. Näin syntyivät paikallistoimikunnat, joiden alle syntyivät paikallisosastot kuten Hanko, Savonlinna, Kemi ja Lappeenranta. Maaginen 3000 jäsenen raja rikkoutui vuonna 1983.

Vuonna 1984 yhtenä päätavoitteena oli huolinnan matalapalkkaisuuden olennainen korjaaminen ja siinä onnistuttiin melkein tavoitteen mukaisesti. Kaikenlainen aktiivisuus lisääntyi ja osallistuminen työpaikkakohtaisiin tilaisuuksiin oli ennätysmäistä.

 

Tuula Nieminen valittiin pitkäaikaiseksi puheenjohtajaksi vuonna 1981.

”1980-luvun loppuun mennessä olimme onnistuneet luomaan vankan pohjan KHT:n seuraaville vuosikymmenille”, Tuula Nieminen kertoo.

 

Takaisin

 
Etusivu  |  Yhdistys  |  Jäsenyys  |  Edunvalvonta  |  Toiminta  |  Mökki  |  Ota yhteyttä  |  40 vuotta   |  Sivukartta
 
Logistiikan toimihenkilöt

Logistiikan toimihenkilöt ry
Asemamiehenkatu 4
00520 Helsinki

puh 09 613 231
fax 09 6132 3202

ilmoitukset ja palaute osoitteeseen
logistiikan.toimihenkilot(at)erto.fi

Logistiikantoimihenkilöt Instagramissa

Erto